Individualna Psihoterapija

Tu sam za vas.

Svi smo mi ljudi. U nekom trenutku života suočimo se s raznim životnim poteškoćama, izazovima i preprekama. To mogu biti poteškoće na poslu ili u ljubavnim vezama, nisko samopoštovanje, depresija, tjeskoba. Možete imati osjećaj da ste zaglavljeni, da se ne možete pomaknuti. Ponekad ste ljuti i bijesni, ponekad destruktivni, a ponekad skloni ovisnosti.

Posvećena sam i educirana da pomognem klijentima kroz individualnu terapiju, gdje u savezu s klijentom istražujem načine kako da se bolje nosi sa životnim izazovima i poteškoćama. Poticat ću vas da iskoristite vlastite snage na putu prema ostvarenju željenih promjena. Trudit ću se stvoriti siguran, otvoren i ohrabrujući terapeutski prostor prikladan za istraživanje vaših životnih tema i potreba. Na inicijalnom susretu se upoznajemo, razgovaramo o vašim interesima, potrebama i ciljevima.

Istražujemo koja opcija učestalosti bi vam odgovarala za terapijski rad. Uobičajena učestalost seansi je jedanput tjedno ili svaka dva tjedna, ponekad u nekim akutnim slučajevima i učestalije. Ovisno o potrebi klijenata neke individualne terapije traju nekoliko susreta, dok su druge dugotrajne, te traju mjesecima ili godinama.

Vi i ja bit ćemo partneri u vašem radu na terapiji. Pomoći ću vam da identificirate “slijepe točke” i podržati vas da istražite nove strategije za rješavanje prepreka koje vas sputavaju. Sve u cilju boljeg razumijevanja sebe, vlastitih vrijednosti i ciljeva, te pronalaženja rješenja.

Važno je razumjeti kako je psihoterapija dvosmjerni proces, posebno individualna psihoterapija i mora postojati pouzdan odnos između klijenta i terapeuta. Da bi terapija djelovala, ključno je da se i vi kao klijent aktivno angažirate, te da preuzmete odgovornost za promjene. To znači da budete iskreni u opisivanju kako se osjećate i što vas muči, da budete spremni raditi tijekom seanse, kao i između sesansi, primjenjujući, primjerice, nove vještine.

Važno je znati kako psihoterapija ne služi samo osobama koje se suočavaju s trenutnim “velikim borbama”, odnosno s većim problemima mentalnog zdravlja. Psihoterapijom također možemo spoznati i iskusiti i novi osjećaj smisla ili svrhe, razviti neke nove vještine, istražiti životne promjene, poput promjene karijere, mjesta stanovanja, itd.

Osobno vjerujem da je promjena moguća. Dovoljno je napraviti prvi korak i doći…
Ako se osjećate preplavljeni, umorni, nemotivirani, sami ili želite pričati, slobodno se javite, tu sam za vas.

Gdje se nalazimo?

Na terapiji s Majom
Vl. Maja Aqqad
Ivana Cankara 5,
10000 Zagreb
Telefon:+385 921626872
E-mail: info@naterapijismajom.hr
Skype: MajaAqqad
Naša facebook stranica
Posjetite nas