Moja (dis)funkcionalna obitelj – edukativno iskustvena radionica

Obitelj je mjesto našeg početka. Ona je mjesto gdje učimo o sebi, o drugima, međusobnim odnosima i svijetu oko nas. Obitelj kao mjesto unutar kojeg se djeca i ostali članovi međusobno podržavaju i gdje uče kako su oni i njihovi osjećaji i potrebe važni, te se potiču slobodno iskazati emocije i potrebe, najvjerojatnije će iznjedriti ljude koji će u odrasloj dobi ostvariti zdrave odnose te živjeti sretnije i produktivnije živote. Međutim, obitelj ne mora uvijek biti uspješna u zadovoljavanju djetetovih emocionalnih i fizičkih potreba. Dijete koje je odraslo u disfunkcionalnoj obitelji ima veću šansu da mu je poljuljano povjerenje u svijet, u druge osobe i u samoga sebe.

Odrastanjem i seljenjem iz svog obiteljskog doma mnogi se ljudi nadaju da će za sobom ostaviti i sve probleme iz djetinjstva. No to često ne bude tako. Problemi vezani uz povjerenje, poteškoće u uspostavljanju i održavanju prijateljskih i ljubavnih odnosa, održavanje samopoštovanja, strah od gubitka kontrole i slični problemi često ostaju prisutni dugo vremena nakon napuštanja disfunkcionalne primarne obitelji. A nerijetko se događa da ih prenesu i u svoje obitelji.

Imate li strah da ćete nastaviti obrasce ponašanja iz vaše primarne obitelji u svojoj sadašnjoj obitelji? Važno je znati da se osjećaji i ponašanja mogu promijeniti, no prvi korak je uvid u to – kako smo odrastali? Na ovoj edukativnoj radionici istražit ćemo koja obilježja imaju funkcionalne, a koje disfunkcionalne obitelji? Istražit ćemo kako je vaše odrastanje u (dis)funkcionalnim obiteljima utjecalo na vaš život, na vaše emocije, misli i ponašanja.
Istražit ćete koje ste vrijednosti, uvjerenja i uloge preuzeli iz vaše primarne obitelji, te kako ih mijenjati.

Tko može sudjelovati?
Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama zainteresiranim za osobni rast i razvoj, bez obzira na prethodno iskustvo rada na sebi, bez obzira na spol, dob, stručnu spremu, zanimanje ili životno iskustvo.

Prijava i sve dodatne informacije na:
Prijave su obavezne. Ljubazno molim u prijavi navesti Vaše ime i prezime, godinu rođenja, broj mobitela i e-mail adresu.
Maja Aqqad,
psihodramska terapeutkinja (ECP)
telefon:+385 921626872
email:info@naterapijismajom.hr
adresa: Ivana Cankara

Mjesto i datum održavanja

ulica Ivana Cankara 5, Zagreb (ulaz sa dvorišne strane zgrade)
s početkom od 10:00 sati, te će trajati do 13:00 sati.

u prostorima Mala Scena HD
na adresi: Frana Kurelca 4,
47000 Karlovac
s početkom od 17:00 sati, te će trajati do 20:00 sati.